Orlando Airport

Orlando Airport

Orlando Airport

Översikt

Orlando International Airport (IATA-kod: MCO) tjänar Central Florida och populära destinationer i hela Florida. Flygplatsen är en av de mest trafikerade i regionen, vilket ger ett utbud av shopping, restauranger och sightseeing alternativ från de två terminalerna. Flygplatsen ger tillgång till ett stort antal inhemska och internationella destinationer. Flygplatsen ligger nära Space Center samt stränder och andra nöjen som finns i Orlando som inkluderar Disney World. Närheten till sådana nöjen till flygplatsen ger många underhållning och aktiviteter alternativ för resenärerna. Flygplatsen betjänar över 30 miljoner passagerare per år med över 100 inhemska och internationella destinationer från 80 flygbolagen.

Kort historik

Den ursprungliga flygplats Fastigheten byggdes under andra världskriget som en del av en armé flygfält. Efter kriget fastigheten användes för manuella glidtester.  Under Koreakriget, var flygbasen aktiveras och på 1950-talet fungerade som värd för flygtävlingar. På 1960-talet blev den egenskapen gemensam militär och civila, och anpassades för att vara tillgänglig för jet flyglinjer. Flygplatsen Fastigheten blev en framåt operativa bas under Kubakrisen 1962. Flygfältet togs över av staden Orlando i mitten av 1970-talet och bytte namn på Orlando International Airport i 1976, och har sedan dess tjänat allt fler passagerartrafiken.

Faciliteter

orlando-airport-shoping

Dussintals shopping och matställen väntar resenärer som anländer till Orlando International Airport. Sådana lokaler är belägna i huvudterminalen och i satellitflygsidan gate områden. De flesta butiker och matställen finns på nivå 3 och innefattar en mängd olika alternativ på food court som Starbucks, McDonalds, och Nathans Famous Hot Dogs. Sit-down restauranger inkluderar Macaroni Grill och Chili Too, båda belägna söder om food court nära säkerhetskontrollen för Gates 1 till 59. Shopping finns i hela terminal A och terminal B inkluderar Disneys magi, Borders Books, och gissa. Ytterligare tjänster som finns på Nivå 3 inkluderar valutaväxling, bankomater, ett postkontor drop box, Internet kiosker, och en walk-in klinik.  Passagerarna kan njuta av gratis Wi-Fi-tjänster i alla allmänna utrymmen.

Biluthyrning

Biluthyrning på Orlando flygplats ger bilen alternativ från nästan en dussin bärare.  De flesta biluthyrare de finns på flygplatsen egendom och inte kräver shuttle buss för att hämta hyrbilar. Hyrbil skrivbord finns i terminal A och B, och på nivå 1 i Marktransporter.  Några av de stora biluthyrningsföretag på Orlando International Airport representerade inkluderar:

http://www.avis.se/hyrbil/USA-och-Kanada/USA/Florida/Orlando
http://www.hyrbil-flygplats.se/usa/biluthyrning-flygplatser-usa.php
https://www.usahyrbil.se/biluthyrning/orlando-flygplats.php
http://www.alamo.se/usa/florida/orlando
http://www.biluthyrning24.se/usa/orlando.php

Över 15 utanför flygplatsbiluthyrningsföretag finns även i ett antal olika fordonstyper. Gratis buss transport till dessa biluthyrningsställen är tillgänglig från flygplatsen. Besök Orlando International Airport till information om de utanför flygplats uthyrning och tillgång till dessa leverantörer.

För mer information om Orlando International Airport, tillgång till deras hemsida på http://orlandoairports.net eller ring deras allmänna informationsnumret på 407-825-2001.

Flygplatsen är belägen på en Jeff Fuqua Boulevard, Orlando, FL 32827.

Referenser:

World Airport Guides – http://orlando-mco.worldairportguides.com/
Orlando International Airport – www.orlandoairports.net / guide.htm
Orlando International Airport – http://airport-orlando.com/